Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2012

Ένα νέο συναρπαστικό άρωμα!


Coco Noir, ένα σπουδαίο νυχτερινό μπαρόκ!

Άραγε πού μπορεί να μας οδηγήσει ένα άρωμα;

Ανεξάρτητα από τον προορισμό, το ταξίδι είναι γεμάτο με απρόσμενες εκπλήξεις και η άφιξη είναι κάποιες φορές ακόμη πιο όμορφη από ό, τι είχαμε φανταστεί. Κάπως έτσι ένιωσα με το νέο Coco Noir της Chanel.

Ένα μαγικό άρωμα. Ένα ακόμα ταξίδι στον απόηχο της Gabrielle που ενστερνίστηκε τη λάμψη του μαύρου και της Βενετίας, ενσωματώνοντάς τα όχι μόνο στις δημιουργίες της, αλλά και στη ζωή της.

Η Chanel στη Βενετία, την πόλη των αναμνήσεων και των υποσχέσεων, βίωσε μία ξεχωριστή ανανέωση. Είχε ταξιδέψει εκεί για να θρηνήσει τον μοναδικό άντρα που αγάπησε, τον Boy Capel. Σε αυτή την πανέμορφη και τόσο ξεχωριστή πόλη συνειδητοποίησε ότι δεν της άρεσαν τα φανταχτερά φορέματα και ότι οι υπερβολές δεν ταίριαζαν με τα θέματα της καρδιάς. Άντλησε όμως δύναμη από την ανακάλυψή της πόλης και όλα τα θαύματα που είχε να προσφέρει. Αντιπαρέβαλε το απλό, λιτό της στιλ με το όργιο των χρωμάτων και του χρυσού, και την καθαρότητα των γραμμών της με τα μπαρόκ αραβουργήματα. Από αυτό το ταξίδι στην σχεδόν-Ανατολή διατήρησε τη φινέτσα της βυζαντινής τέχνης, την αίσθηση του μεγαλείου και τη βεβαιότητα ότι μπορείς να παραιτηθείς από τα πάντα, εκτός από τον εαυτό σου.

1936 - η Gabrielle Chanel στο γιοτ του Roussy Sert μπροστά στο Lido της Βενετίας


Το Coco Noir είναι η θαυμάσια αναβίωση αυτής της γυναίκας σε αυτήν την πόλη και όλων των γυναικών που επιλέγουν σήμερα την ένταση έναντι της βαρετής συμβατικότητας, τους δρόμους της αποπλάνησης έναντι της επιπόλαιης επιδειξιομανίας, και την πραγματική πολυτέλεια έναντι της κακογουστιάς.

Το Coco Noir είναι ένα σπουδαίο νυχτερινό μπαρόκ! Μια χαρακτηριστική οσφρητική υπογραφή πάθους και σεμνότητας, μυστηρίου και λάμψης της Chanel, στην οποία η τόλμη του μπαρόκ και η κλασική κομψότητα γίνονται ένα.

Όσο για το μπουκάλι του; Σαν άλλο βενετσιάνικο παλάτι, κρύβει μία κρυφή και ταραχώδη ζωή πίσω από την αριστοκρατική του όψη. Μαύρο, απαλό και βαθύ όπως το νερό, αιχμαλωτίζει ακόμα και το παραμικρό ίχνος φωτός. Η σκοτεινή του λάμψη διατηρεί και ταυτόχρονα αποκαλύπτει το οσφρητικό μυστήριο που κρύβει μέσα του.

Ένα άρωμα που με έχει ενθουσιάσει, δεν το κρύβω!
Beauty Co-Co

4 σχόλια:

 1. Υπέροχο!!!!!! Μετά από αυτό το χάος...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πραγματικά φαίνεται ωραίο.Δεν ήξερα ότι η Chanel είχε τέτοια ιδιαίτερη σχέση με τη Βενετία. Μου αρέσει και θα το δοκιμάσω. Υποθέτω θα είναι έντονο άρωμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Το λατρεύω!!!!!! Το μαύτο εντωμεταξύ είναι και μένα το χρώμα μου. Το θέλω τόσο πολύ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Απίστευτα επιβλητικό και μόνο που το βλέπεις! Ebe

  ΑπάντησηΔιαγραφή