Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2014

Τα "λάθη" και τα "σωστά" της ομορφιάς!Έχεις σκεφτεί μήπως κάποιες φορές άθελά σου κάνεις πράγματα που αντί να ωφελούν βλάπτουν τελικά την εμφάνισή σου; Συγκέντρωσα μέσα από το ρεπορτάζ μου όλα αυτά τα χρόνια με τη βοήθεια δερματολόγου, κάποια από τα πιο συχνά λάθη στην φροντίδα της επιδερμίδας και σκέφτηκα πως ενδεχομένως θα ήταν χρήσιμο να τα μάθεις.. Αν μέσα σ’ αυτά αναγνωρίσεις και κάποιες δικές σου καθημερινές συνήθειες μην τις προσπεράσεις. Άλλαξέ τις τώρα που είναι καιρός για να μην αναρωτιέσαι αργότερα, τί έκανες λάθος!

1. Λάθος: Δεν ξεπλένεις το γαλάκτωμα καθαρισμού

Σωστό: Το γαλάκτωμα πρέπει να αφαιρείται από το πρόσωπό μας, όπως και το σαπούνι, κατά προτίμηση με άφθονο νερό και εναλλακτικά με μια λοσιόν. Ο λόγος είναι ότι και το γαλάκτωμα καθαρισμού περιέχει, όπως και το σαπούνι απορρυπαντικούς παράγοντες που δεν πρέπει να παραμένουν πάνω στην επιδερμίδα.

2. Λάθος: Δεν αφαιρείς το μακιγιάζ πριν τον ύπνο

Σωστό: Το πρόσωπό σου πρέπει να το καθαρίζεις κάθε βράδυ, από το μακιγιάζ. Διαφορετικά είναι σίγουρο πως θα αντιμετωπίσεις προβληματάκια στην επιδερμίδα σου, είτε άμεσα είτε μακροχρόνια –εφόσον συνηθίζεις κάτι τέτοιο συστηματικά- όπως ερεθισμούς στα μάτια και την επιδερμίδα, θαμπό και ταλαιπωρημένο δέρμα, επιδείνωση της ακμής σου, αλλά και πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας κ.α.

3.Λάθος: Χρησιμοποιείς την κρέμα προσώπου και στα μάτια

Σωστό: Στην περιοχή γύρω από τα μάτια πρέπει να χρησιμοποιείς μόνο εξειδικευμένη κρέμα ματιών, ώστε να είσαι σίγουρη πως η σύνθεσή της είναι κατάλληλη γι αυτή την τόσο ευαίσθητη περιοχή, δηλαδή πως δεν περιέχει ουσίες που μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς αλλά διαθέτει συστατικά κατάλληλα για πιο φωτεινό βλέμμα, χωρίς μαύρους κύκλους και σακούλες.

4. Λάθος: Κρατάς ανοιγμένα καλλυντικά για πολύ καιρό

Σωστό: Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείς τις κρέμες, τα αντιηλιακά και τα υγρά make up μέσα σε 6 μήνες το πολύ. Την μάσκαρα θα πρέπει να την ανανεώνεις κάθε 3 μήνες το αργότερο. Να θυμάσαι ότι σε διαφορετική περίπτωση τα καλλυντικά σου μπορεί να μετατραπούν σε ιδανική κρυψώνα μικροβίων!

5. Λάθος: Κάνεις τον καθαρισμό των ματιών με το σαπούνι προσώπου
Σωστό: Η περιοχή των ματιών είναι πολύ ευαίσθητη. Προτίμησε για το ντεμακιγιάζ τους να γίνεται με μια ειδική απαλή λοσιόν και μην ρισκάρεις με οποιοδήποτε σαπούνι του προσώπου. Εκτός κι αν έχεις ένα προϊόν κατάλληλο για πρόσωπο και μάτια που ξεβγάζεται με νερό.


6. Λάθος: Καθαρίζεις 3-4 φορές την ημέρα το λιπαρό σου δέρμα

Σωστό: Ο καθαρισμός της επιδερμίδας πρέπει να γίνεται το πολύ δύο φορές την ημέρα ακόμη και για το λιπαρό δέρμα. Διαφορετικά είναι πολύ πιθανό το δέρμα σου να αντιδράσεις στην υπερβολική «απολίπανση» και να παράγει ολοένα και περισσότερο σμήγμα.

7. Λάθος: Χρησιμοποιείς πολύ συχνά ενυδατική κρέμα

Σωστό: Άπλωνε στην επιδερμίδα σου μικρή ποσότητα ενυδατικής κρέμας το πολύ δύο φορές την ημέρα και ιδανικά λίγο μετά τον καθαρισμό της. Οποιαδήποτε άλλη συχνότητα θεωρείται υπερβολή και δεν είναι καλό για την επιδερμίδα σου. Εξαίρεση μπορεί να αποτελέσει μια εποχή που αφυδατώνει την επιδερμίδα όπως τώρα το καλοκαίρι με τον ήλιο οπότε μπορείς ίσως μια ακόμη φορά αν νιώθεις πως το δέρμα σου «τραβάει» να χρησιμοποιήσεις μικρή ποσότητα πάντα κάποιου ενυδατικού προϊόντος.

8. Λάθος: Φοράς αντιηλιακό μόνο στην παραλία

Σωστό: Στην χώρα μας το αντιηλιακό είναι απαραίτητο σχεδόν καθημερινά όλο τον χρόνο, καθώς η ηλιοφάνεια είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Οι δερματολόγοι επίσης συνεχώς μας προειδοποιούν πως το μεγαλύτερο ποσοστό ηλιακής ακτινοβολίας το δεχόμαστε τις ώρες που ανυποψίαστοι κυκλοφορούμε στον ήλιο. Κάνε λοιπόν την Νο 1 κίνηση για λιγότερες ρυτίδες, κηλίδες και σημάδια γήρνασης και άπλωνε το αντιηλιακό σου κάθε μέρα λίγο πριν βγεις από το σπίτι σου.

9. Λάθος: Πιστεύεις πως όσο πιο νωρίς χρησιμοποιήσεις καλλυντικά τόσο γρηγορότερα η επιδερμίδα σου θα γεράσει!

Σωστό: Ο σωστός καθαρισμός, η ενυδάτωση της επιδερμίδας και κυρίως η χρήση αντιηλιακής κρέμας από την παιδική ακόμη ηλικία, μπορούν να διατηρήσουν για περισσότερα χρόνια την επιδερμίδα μας όμορφη, χωρίς ρυτίδες και σημάδια γήρανσης. Ξέχνα λοιπόν τους μύθους που κυκλοφορούν και σπεύσε εγκαίρως!

10. Λάθος: Ο καθαρισμός δημιουργεί προβλήματα στο ευαίσθητο δέρμα

Σωστό: Κάποτε μπορεί ο καθαρισμός για το ευαίσθητο δέρμα να ήταν πράγματι προβληματικός και να δημιουργούσε ερεθισμούς. Αυτό όμως συνέβαινε γιατί δεν είχαν δημιουργηθεί τα κατάλληλα ίσως καθαριστικά προϊόντα. Τώρα όμως υπάρχουν. Επέλεξε ένα solution καθαρισμού, απαλλαγμένο από ερεθιστικές ουσίες ή ένα καθαριστικό χωρίς σαπούνι με ουδέτερο pH κατάλληλο για ευαίσθητες επιδερμίδες και δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.

11. Λάθος: Η ακμή δεν σχετίζεται με τα καλλυντικά
Σωστό: Κι όμως μπορεί να έχει σχέση. Αν το δέρμα σου είναι λιπαρό, μικτό ή με τάση λιπαρότητας και χρησιμοποιείς προϊόντα που δεν είναι κατάλληλα για τον τύπο σου (π.χ. πολύ λιπαρές ενυδατικές κρέμες, παχύρευστα make up κ.α.), είναι πολύ πιθανό να προκαλέσεις ή να επιδεινώσεις σπυράκια και μαύρα στίγματα. Γι αυτό να επιλέγεις προϊόντα περιποίησης που αναγράφουν ότι προορίζονται για τον τύπο της επιδερμίδας σου, είναι non cometogenic και oil free.

12. Λάθος: Το λιπαρό δέρμα, δεν χρειάζεται ενυδάτωση

Σωστό: Ενυδάτωση χρειάζεται κάθε τύπος επιδερμίδας, αρκεί να χρησιμοποιούμε το σωστό προϊόν. Η καλύτερη επιλογή για τις λιπαρές επιδερμίδες είναι τα ενυδατικά γαλακτώματα (emulsion) και τα ζελ, που είναι πλούσια σε νερό και δεν είναι λιπαρά.

Ελπίζω κάποια από αυτά τα μυστικά να σας φανούν χρήσιμα...

Πολλά φιλιά 
Beauty Co-Co


3 σχόλια:

  1. Μάνια μου πόσο χρήσιμες συμβουλές πραγματικά...είναι πολύ σημαντικός παράγοντας να προσέχουμε την πολύπαθη επιδερμίδα μας...:)..σε ευχαριστούμε πολύ...:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ σε ευχαριστώ αγαπημένη Katrin!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι ωραίες συμβουλές πραγματικά... και ειλικρινά δεν ήξερα αρκετά απ όσα γράφεις όπως αυτό για το γαλάκτωμα που πρέπει να ξεπλένουμε. Coco είσαι θησαυρός!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή