Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014

Εδώ δείχνουμε προσοχή!Εμείς οι γάτες, δεν καθόμαστε ποτέ κάπως έτσι στον ήλιο... Τον χαιρόμαστε πάντα με τις απαραίτητες προφυλάξεις, (βλέπε αντηλιακό και έκθεση με μέτρο!) όχι μόνο γιατί προσέχουμε την ομορφιά μας, αλλά κυρίως γιατί προσέχουμε την υγεία μας!

Αυτές τις μέρες επίσης δείχνουμε προσοχή και στην πρόληψη σε ένα πολύ σημαντικό ζήτημα υγείας που σχετίζεται με τον ήλιο. Η «Ελληνική Εβδομάδα κατά του Καρκίνου του Δέρματος» που φέτος θα πραγματοποιηθεί 5-9 Μαΐου, με πρωτοβουλία της Ελληνικής Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρείας, έρχεται όχι μόνο για να μας προσκαλέσει να κλείσουμε δωρεάν το ραντεβού μας για προληπτικό έλεγχο στο πρόσωπο και το σώμα μας σε σημεία, όπως ελιές ή άλλα σημάδια ύποπτα,  αλλά και για να σκεφτούμε άλλους δικούς μας ανθρώπους που ενδεχομένως πρέπει να παροτρύνουμε να πάνε στο γιατρό ή και γιατί όχι να τους συνοδεύσουμε (μπαμπάς, μαμά, παππούς γιαγιά, κάποιος άνθρωπος που έχει την ανάγκη μας ή που δεν φτάνει σε αυτόν η πολύτιμη ενημέρωση που φτάνει σε μας). Και ξέρετε γιατί έχει μεγάλη σημασιά να σκεφτούμε και άλλους ανθρώπους πέρα από τον εαυτό μας; Γιατί έχει αποδειχθεί πως άνθρωποι άνω των 50-55 ετών και κυρίως άνδρες είναι αυτοί που δύσκολα αποφασίζουν να επισκεφθούν τον γιατρό για μια τέτοια εξέταση και τελικά εμφανίζουν σε μεγαλύτερο ποσοστό τέτοιου είδους προβλήματα. Ας τους παρασύρουμε λοιπόν σε κάτι πολύ καλό σε μια σημαντική πρόληψη για την υγεία τους.

Από αριστερά προς δεξιά:
κ. Γιάννης Λιανός  Head of Sales & Marketing LEO Pharma Ελλάς, κ.Αλέξανδρος Στρατηγός Καθηγητής Δερματολογίας  & Αφροδισιολογίας  Πανεπιστημίου Αθηνών, κ.Αλέξανδρος Κατούλης Επίκουρος Καθηγητής Δερματολογίας  & Αφροδισιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Δημήτρης Σωτηριάδης Καθηγητής Δερματολογίας & Αφροδισιολογίας Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ. Διονύσιος Ανανιάδης Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, κ. Δημήτρης Κοτταράς Διευθυντής Ιατρικής Επικοινωνίας LA ROCHE-POSAY, κα Φιλύρα Παπακώστα  Διευθύντρια Μάρκας LA ROCHE-POSAY
Στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες έμαθα πως οι δωρεάν εξέταση που πραγματοποιούν τις συγκεκριμένες ημέρες, οι συμμετέχοντες δερματολόγοι, μέλη της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας, γίνονται κατόπιν ραντεβού και δεν περιλαμβάνουν άλλες ιατρικές πράξεις (συνταγογράφηση, επιπλέον δερματολογικές εξετάσεις). Όσοι επιθυμούν να εξεταστούν μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα www.myskincheck.gr και να αναζητήσουν τη λίστα με τους συμμετέχοντες δερματολόγους για να κλείσουν ραντεβού και να εξεταστούν δωρεάν. Στην ίδια ιστοσελίδα μπορούμε όμως να αξιολογήσουμε και τον προσωπικό μας βαθμό κινδύνου, απαντώντας σε λίγες ερωτήσεις στην ειδική ενότητα, να βρούμε έγκυρες απαντήσεις σε συχνά σχετικά ερωτήματα και άλλα πολλά ενδιαφέροντα.

Το πιο σημαντικό μήνυμα που κράτησα από την συνέντευξη τύπου είναι πως: "ο καρκίνος του δέρματος θεραπεύεται εφόσον εντοπιστεί εγκαίρως"!

Η Ελληνική Εβδομάδα κατά του Καρκίνου του Δέρματος είναι ουσιαστικά μια χρονική προέκταση που πραγματοποιείται στην Ελλάδα με πρωτοβουλία της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας, της «Ευρωπαϊκής Ημέρας Μελανώματος» που από το 2000 πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε διάφορες χώρες και για άλλη μια χρονιά υποστηρίζεται στην χώρα μας  από τα Δερματολογικά Εργαστήρια LA ROCHE-POSAY και την LEO Φαρμακευτική Ελλάς.

Δεν αμελούμε την υγεία μας λοιπόν!
Αυτή εξάλλου έχει σημασία πάνω απ' όλα και δεν μπορούμε να μιλάμε για ομορφιά, αν δεν είμαστε πρώτα απ'όλα υγιείς!!!

Πολλά φιλιά 
Beauty Co-Co

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου