What's up Doc?

Εδώ θα βρίσκεις όλα όσα θέλεις να μάθεις σχετικά με την αισθητική ιατρική. Botox, υαλουρονικό οξύ και άλλα εμφυτεύματα που είναι πράγματι στην πρώτη γραμμή της αντιγήρανσης στο ιατρείο, πήλινγκς, μικροεπεμβάσεις, λύσεις κατά της κυτταρίτιδας και υπέρ της σύσφιξης, ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί και είναι ασφαλές θα το βρίσκεις σε αυτή την στήλη!


17/5/2014
Σύσφιξη και αδυνάτισμα με ορατά αποτελέσματα!

Τι κάνουμε τώρα που πλησιάζει το Καλοκαίρι και οι εμφανίσεις με το μαγιό στην παραλία για άμεση σύσφιξη στο σώμα και αντιμετώπιση του τοπικού πάχους; Μια αποτελεσματική λύση είναι οι ραδιοσυχνότητες! Μίλησα με τον Πλαστικό Χειρουργό που εμπιστεύομαι, τον Απόστολο Γαϊτάνη, ο πρώτος που έφερε στην Ελλάδα το σύστημα Accent και έμαθα τα πάντα!

Τι κάνει ακριβώς το Accent;
Το σύστημα Accent χρησιμοποιεί την πλέον σύγχρονη τεχνολογία των ραδιοσυχνοτήτων, τόσο μονοπολική όσο και διπολική για την βελτίωση της εμφάνισης του σώματος. Χάρη στην ενέργεια των ραδιοσυχνοτήτων αυξάνεται η θερμότητα του στρώματος της δερμίδας, που βρίσκεται κάτω από την επιδερμίδα. Αυτή η στοχευμένη ενέργεια βοηθάει στην αναδιοργάνωση του κυτταρικού περιβάλλοντος και διεγείρει τα κύτταρα για την απελευθέρωση των τοξινών, την αποσυμφόρηση των κατακρατήσεων και την παραγωγή νέου κολλαγόνου από τον οργανισμό.

Και τελικά τι επιτυγχάνει; Τι βλέπουμε ορατά να βελτιώνεται και για πόσο;
Τα αποτελέσματα που υπόσχεται το Accent, κάνοντας γλυπτική στην περιοχή του σώματος, είναι εξίσου άμεσα ορατά και δραστικά όπως και στο πρόσωπο. Απαλότερο δέρμα, πιο λεπτή και σμιλευμένη σιλουέτα.

Πιο συγκεκριμένα σε ποιές περιοχές μπορεί να λειτουργήσει;
Σε περιοχές που εμφανίζεται τοπικό πάχος – από μόνο του - ή σε συνδυασμό με κυτταρίτιδα.
Στην κοιλιά και στα μπράτσα μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του δέρματος, να προκαλέσει σύσφιξη και να βοηθήσει στην απώλεια πόντων. Εφαρμόζεται με επιτυχία στα ψωμάκια στο πλάι της μέσης, στους μηρούς, στα ψωμάκια στους γλουτούς, στο γόνατο, στο μπούτι, γενικά στις περιοχές που υπάρχει λίπος και κυτταρίτιδα.
  
Είναι επίπονη ή δύσκολη η εφαρμογή του;
Η διαδικασία της θεραπείας είναι απολύτως άνετη, γρήγορη, εντελώς ανώδυνη και απαιτούνται ορισμένες μόνο συνεδρίες για την ολοκλήρωσή της. Ιδιαίτερα σημαντικό επίσης είναι το γεγονός πως δεν απαιτείται χρόνος αποθεραπείας μετά την εφαρμογή, πρόκειται για μια μη επεμβατική θεραπεία και η επιστροφή στις δραστηριότητες είναι άμεση!

Πως γίνεται η εφαρμογή;
Το Accent διαθέτει για τις θεραπείες σώματος δύο κεφαλές την μονοπολική (Unilarge) η οποία μεταφέρει τη θερμότητα στους ιστούς. Καθώς επίσης και η κεφαλή (Uniform) η οποία συνδυάζει την μονοπολική ραδιοσυχνότητα με μασάζ για καλύτερη λεμφική παροχέτευση. Η εφαρμογή γίνεται από τον γιατρό με τον ίδιο τρόπο όπως και στο πρόσωπο. Δηλαδή απλώνεται στα σημεία που επιθυμούμε να γίνει η εφαρμογή το ειδικό λαδάκι και με κυκλικές κινήσεις ο γιατρός εφαρμόζει την ειδική κεφαλή πάνω στην «πάσχουσα» περιοχή. Η αίσθηση που έχει κανείς κατά τη διάρκεια της θεραπείας είναι σαν αυτή του «ζεστού μασάζ».

Πείτε μου περισσότερα για τις συνεδρίες, πόσες χρειάζονται, πόσο διαρκεί κάθε μια κ.λπ
Η θεραπεία με τις ραδιοσυχνότητες (Accent) επαναλαμβάνεται κάθε δύο εβδομάδες. Ανάλογα με το μέγεθος της περιοχής θεραπείας, μια συνεδρία μπορεί να διαρκέσει από 30 - 45 λεπτά περίπου. Συνήθως χρειάζονται συνολικά 4-6 συνεδρίες. Ο συνολικό αριθμός συνεδριών εξαρτάται από το μέγεθος του προβλήματος και την ανταπόκριση που έχει κάθε επιδερμίδα. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα, αλλά επέρχεται βελτίωση και κατά τους 3-4 πρώτες μήνες μετά την εφαρμογή.

Υπάρχουν κίνδυνοι ή αντενδείξεις;
Η θεραπεία με το Accent αντενδεικνύεται σε περιπτώσεις που υπάρχει κάποιας μορφής δερματοπάθεια ή βηματοδότης.

Και το κόστος;
Εξαρτάται από την περιοχή και την έκταση του προβλήματος.

Μπορεί να συνδυαστεί με κάτι άλλο για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα; 
Η εφαρμογή Accent αποτελεί μία πλήρη θεραπεία για το τοπικό πάχος και την κυτταρίτιδα, παρόλα αυτά μπορεί να συνδυαστεί με την μέθοδο Endermologie που κάνει λεμφικό μασάζ για ακόμη πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα κατά της κυτταρίτιδας.

* Ο Πλαστικός Χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, www.agaitanis.gr βρίσκεται και στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης.14/3/2014
 Για "γλυπτό" σώμα...  
Επειδή πλησιάζει καλοκαίρι και όλες μας θέλουμε να έχουμε το σώμα που ονειρευόμαστε θα πρέπει άμεσα να σκεφτούμε αν: 
1. θέλουμε να εξαφανίσουμε ατέλειες που έχουν δημιουργηθεί με την συσσώρευση περιττών κιλών στο σώμα μας,  
2. να απαλλαγούμε από το τοπικό πάχος 
3. να εφαρμόζουν τα ρούχα της επιλογής μας καλύτερα πάνω στο σώμα μας

Για όλα τα παραπάνω η λύση είναι μια,  λιπογλυπτική! 

Είναι ένα βήμα παραπάνω, μία νέα τάση ή αλλιώς η εξέλιξη της λιποαναρρόφησης, μιας επέμβασης  που εφαρμόζεται εδώ και πολλά χρόνια για την αντιμετώπιση του τοπικού πάχους. Η λιπογλυπτική μπορεί να  δώσει στο σώμα μας πιο αρμονική ή  νεανική φόρμα καθώς εφαρμόζεται σχεδόν παντού και όχι μόνο στα "ψωμάκια". 
Μπορώ να έχω με την λιπογλυπτική πιο αρμονικό σώμα;
Ναι, ακριβώς εκεί στοχεύει αυτή η επέμβαση, δηλαδή να δείχνει συνολικά το σώμα πιο ωραίο, και όχι απλά να βελτιωθεί μια ατέλειά του. Για παράδειγμα αν έχουμε έντονα ψωμάκια  σε κάποια σημεία του σώματός μας  και είμαστε πολύ αδύνατες σε κάποια άλλα, ο γιατρός πιθανόν να συστήσει την αφαίρεση του λίπους από εκεί  που πρέπει και το «γέμισμα» κάπου αλλού, ώστε τελικά το σώμα μας να αποκτήσει αρμονία.


Πριν αποφάσεις, πρέπει να γνωρίζεις…
                                                                                                   
 • Η λιπογλυπτική πραγματοποιείται από πλαστικό χειρουργό, με τη συνεργασία αναισθησιολόγου  σε οργανωμένη κλινική(και έτσι πρέπει να γίνεται για την ασφάλειά σου).
 • Στα σημεία εφαρμογής  εμφανίζονται κάποιες μελανιές  που φεύγουν  σε 2 εβδομάδες περίπου. Σε 1 μήνα περίπου εξαφανίζονται συνήθως και οι τομές. Οπότε θα πρέπει να γίνει τουλάχιστον 6 εβδομάδες πριν τις καλοκαιρινές διακοπές σου!
 • Για 2-6 εβδομάδες (ανάλογα από το σημείο του σώματος που έχει εφαρμοστεί η λιπογλυπτική) θα πρέπει να φοράς πρωί/βράδυ έναν ειδικό κορσέ
 • Αν η επέμβαση είναι πολύ μικρής εκτάσεως, ένα σαββατοκύριακο  αρκεί να μεσολαβήσει για να επιστρέψεις κανονικά στις δραστηριότητές του από Δευτέρα. Σε μεγαλύτερες εφαρμογές απαιτείται συνήθως έως και 1 εβδομάδα αποχή από τις υποχρεώσεις και ξεκούραση στο σπίτι.
 • Το σωματικό σου βάρος δεν πρέπει να  ξεπερνά τα 15 κιλά του ιδανικού βάρους. Αλλιώς θα πρέπει πρώτα να κάνεις δίαιτα και μετά να προχωρήσεις στην επέμβαση.
Ευχαριστώ για την συνεργασία τον Πλαστικό Χειρουργό Απόστολο Γαϊτάνη, MD CCST, Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, www.agaitanis.gr22/11/2013
TA ΛΑΘΗ ΤΟΥ BOTOX ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ!Το BOTOX είναι πράγματι η πιο δημοφιλής ενέσιμη θεραπεία κατά των ρυτίδων. Ένα ενέσιμο υλικό που στα σωστά ιατρικά χέρια προσφέρει άμεσα πιο φρέσκια εμφάνιση και μας βοηθά να δείχνουμε πιο νέες και ξεκούραστες για 3-4 μήνες. Όμως, είναι γεγονός ότι εδώ και χρόνια που χρησιμοποιείται, έχουμε δει αρκετές κακές εφαρμογές του. Και δεν εννοώ μόνο στην Ελλάδα. Εξάλλου, τα πρώτα παραδείγματα "προς αποφυγήν" τα έχουμε από διάσημες σταρς με πρώτη και καλύτερη την Nicole Kidman που βλέπουμε στην φωτό, με το πλέον παγωμένο πρόσωπο από το υπερβολικό botox.

Σήμερα όμως, η τάση για το botox έχει αλλάξει. Οι γυναίκες επιθυμούν φυσικό αποτέλεσμα, θέλουν να δείχνουν πιο φρέσκιες, αλλά όχι σαν ψεύτικες κούκλες. Υπάρχουν λοιπόν κάποια πράγματα που πρέπει να αποφύγουμε εφόσον αποφασίσουμε να κάνουμε botox και ζήτησα να μας μιλήσει γι αυτά ένας από τους πλέον γνωστούς πλαστικούς χειρουργούς, ο κύριος Απόστολος Γαϊτάνης.  Δείτε λοιπόν πόσα έμαθα:

Ερ. Κάθε πότε μπορούμε να κάνουμε Botox;
Απ. Μερικές φορές οι γυναίκες επιθυμούν να γίνεται η εφαρμογή πολύ συχνά για να έχουν διαρκώς το τέλειο αποτέλεσμα. Το botox όμως είναι καλό να γίνεται το πολύ 2 με 3 φορές το χρόνο. Αν έχει πραγματοποιηθεί σε μεγαλύτερη συχνότητα τότε θα χρειαστεί να περιμένουμε να περάσει η δράση του, για να το επαναλάβουμε μετά από 4-5 μήνες.

Ερ. Τι μπορεί να συμβεί αν το υλικό είναι σε μεγάλη ποσότητα; 
Απ. Για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, καλό είναι να εφαρμόζεται τόσο όσο χρειάζεται. Κάθε πρόσωπο είναι διαφορετικό και έχει ξεχωριστές ανάγκες. Ο γιατρός θα αποφασίσει την ποσότητα που χρειάζεται. Επίσης, είναι χρήσιμο να αναφέρεται στον γιατρό το χρονικό διάστημα μετά από το οποίο είδε η γυναίκα βελτίωση από την προηγούμενη εφαρμογή botox.

Ερ. Γιατί πολλές φορές συμβαίνει να αλλάζουν σχήμα τα φρύδια και να σηκώνονται προς τα πάνω;
Απ. Πράγματι μπορεί να ανασηκωθεί το φρύδι στο κέντρο σε σχήμα Γ (γάμα). Όταν συμβαίνει αυτό, δημιουργείται μια αφύσικη εικόνα στο πρόσωπο και φαίνεται ότι έχει γίνει χρήση botox. Για να διορθωθεί χρειάζονται δυο μικρές ενέσεις botox σε συγκεκριμένο σημείο πάνω από το φρύδι.

Ερ. Πού οφείλεται η αφύσικη «παγωμένη» εικόνα μετά τη χρήση του botox; 
Απ. Μπορεί να συμβεί όταν έχει γίνει έγχυση μεγάλης ποσότητας botox. Για να αποφευχθεί αυτό χρειάζεται ο γιατρός να εξετάσει πρώτα το πρόσωπο της ασθενούς και να αξιολογήσει την δραστηριότητα των μυών του προσώπου της, πριν προχωρήσει στην εφαρμογή, έτσι ώστε να εισάγει την κατάλληλη ποσότητα botox. Πάντως αν τελικά υπάρξει το "παγωμένο look", πρέπει να κάνετε υπομονή, σίγουρα θα βελτιωθεί μετά από 2-3 μήνες.

Ερ. Ποιος είναι ο σωστός τρόπος χρήσης του botox; 
Απ. Το botox πρέπει να φυλάσσεται στην κατάψυξη. Αφού γίνει η μείξη με φυσιολογικό ορό, πρέπει να χρησιμοποιηθεί μέσα σε 2-3 ημέρες. Αν έχει περάσει το διάστημα αυτό ή αν δεν έχει μείνει στην κατάψυξη, μπορεί η δράση του να εξασθενήσει. Επομένως θα χρειαστεί να γίνει επανάληψη.

Ερ. Υπάρχει περίπτωση να παραλύσει άλλος μυς από τον επιθυμητό; 
Απ. Αυτό μπορεί να συμβεί αν γίνει έγχυση σε λάθος σημείο. Το γεγονός αυτό μπορεί να δημιουργήσει πτώση του άνω βλεφάρου. Στην περίπτωση αυτή, που θεωρείται πολύ σπάνια, το αποτέλεσμα βελτιώνεται μετά από 3-4 μήνες.

Αυτά λοιπόν μου είπε ο κύριος Γαϊτάνης. Και συνοπτικά συμπέρασμα και τα στοιχεία που θα ήθελα να κρατήσετε είναι:
Καταρχήν επιλέγουμε να κάνουμε τέτοιες θεραπείες σε έναν έμπειρο γιατρό γιατί όσο πιο έμπειρος τόσο καλύτερο θα είναι και το αποτέλεσμα. Επίσης ο γιατρός που εμπιστευόμαστε θα χρησιμοποίησει και το πραγματικό υλικό (και όχι κινέζικο φτηνό αντίγραφο) το οποίο θα έχει συντηρηθεί με τον καλύτερο τρόπο ώστε να μην έχει χάσει την δραστικότητά του. Εχει τεράστια σημασία αυτό που σας γράφω. Και κρατήστε και κάτι για το τέλος. Το Botox δεν είναι ένα φθηνό υλικό. Αυτή την εποχή κοστίζει περίπου 220 ευρώ μόνο η αγορά του στο φαρμακείο. Αν προσθέσετε και την αμοιβή του γιατρού καταλαβαίνετε πως το κόστος ανεβαίνει κι άλλο. Ακόμη κι αν ο γιατρός σας δεν σας εφαρμόσει όλη την ένεση και θέλει να σας κάνει καλύτερη τιμή, είναι σίγουρο πως το κόστος δεν μπορεί να είναι πολύ χαμηλό. Διαφορετικά κάτι δεν πάει καλά....


* Ευχαριστώ για την συνεργασία τον Πλαστικό Χειρουργό Απόστολο Γαϊτάνη, MD CCST, Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, www.agaitanis.gr
5 σχόλια:

 1. πολύ ωραία ιδέα η νέα στήλη στο blog σου και πολύ χρήσιμη Μάνια μου...καλή αρχή εύχομαι..:)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σε ευχαριστω φίλη μου. Αναμένω κ σχόλια η θέματα που μπορει να σας απασχολούν με mail!

   Διαγραφή
 2. Χρύσα Παπαδοπούλου23 Νοεμβρίου 2013 - 6:51 π.μ.

  Πραγματικα πολυ χρήσιμη στήλη. Απο αυτό το θέμα σχετικα με το Botox έχει πολυ ενδιαφέρον που γράφεις να προσέξουμε και το κόστος που δεν πρέπει να ειναι πολυ χαμηλό γιατι εχω ακούσει διάφορα απο φίλες μου ακόμη και για εφαρμογές με 80 ευρω σε κέντρα αισθητικής και καταλαβαίνω ότι δεν πρέπει να ειναι το πραγματικό υλικό. Σε ευχαριστούμε για την ενημέρωση

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χρύσα μου το Botox πρέπει να γίνεται μόνο σε Ιατρειο! Σε καμία περίπτωση δεν πας σε αισθητικό για τέτοια εφαρμογή. Αυτο κ μόνο τα λέει ολα νομιζω...

   Διαγραφή
 3. Μάνια μου πολύ ενδιαφέρον άρθρο ! Τέτοιες ιατρικές ενημερώσεις είναι πολύ χρήσιμες για όλες μας γιατί μας προετοιμάζουν καλύτερα σε αυτό που μπορούμε να ζητήσουμε και να έχουμε από τον γιατρό μας. Καλή αρχή και εύχομαι ολόψυχα και καλή συνέχεια.... keep walking ;-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή